Vásári hordozható Sütő – Főző Kemence

A kemence méretei: Alap: 80 x 80 cm Magasság: (lábazattal együtt) 150 cm +kémény: 60 cm Belső hasznos tér: 80 x 70 cm Súlya: 100- 110 kg A kemence ajtaja: 45 × 60cm   Háromszintes sütő tálcás A mobil kemence ára:165.000 Forint Amennyiben szükség van a tálcatartó gurulós aljára, az +20000 Ft, ez a szerkezet…

OLVASD EL 

Debreceni kerámia

A debreceni fazekasság írásos emlékei a XVI. század közepére nyúlnak vissza. Első céhes kiváltságukról szóló irat 1574-ből maradt fenn, amely a Kárpát-medence hasonló kiváltságlevelei között a koraiak közé számít. Ez a koránról fennmaradt irat annak a bizonyítéka, hogy jelentős számú fazekasmester dolgozott már ekkor is a városban. A legkorábbról fennmaradt edények a XVIII. század második…

OLVASD EL 

Pikáns töltött káposzta

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg rizs, só és fél kg fejes káposzta 2 gerezd fokhagyma, margarin a sütőforma kikenéséhez 10 dkg vöröshagyma, 1 evőkanál étolaj 50 dkg darált sovány marhahús, só, őrölt bors cayenne-i bors, majoránna Hozzávalók a mártáshoz: 50 dkg paradicsom, 5 dkg vaj, 1 citrom leve 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors egy…

OLVASD EL 

Kemencében sült, pácolt sertéstarja

Hozzávalók: 70 dkg tarja szeletelve (ez 4 szelet) 1 nagy mozzarella golyó, bazsalikom, rozmaring, só őrölt bors, 8 szem közepes burgonya Páchoz: 1 dl vörös bor, 1 teáskanál balzsamecet, kevés cukor 4 evőkanál olaj (akár olívaolaj is), 2 gerezd fokhagyma Először a páclevet készítjük el. Összezúzzuk a fokhagymát, s jól összekeverjük a borral, rozmaringgal, az…

OLVASD EL