Hozzávalók:
- 70 dkg tarja szeletelve (ez 4 szelet)
- 1 nagy mozzarella golyó, bazsalikom, rozmaring, só
- őrölt bors, 8 szem közepes burgonya
Páchoz:
- 1 dl vörös bor, 1 teáskanál balzsamecet, kevés cukor
- 4 evőkanál olaj (akár olívaolaj is), 2 gerezd fokhagyma
Először a páclevet készítjük el. Összezúzzuk a fokhagymát, s jól összekeverjük a borral, rozmaringgal, az olajjal, a cukorral és a balzsamecettel.
A burgonyát vastag karikákra vágjuk, és sós vízben 8 percig előfőzzük. Közben a paprikát darabokra vágjuk, a bazsalikomot lecsipkedjük a száráról, és durvára vagdossuk. Az előfőzött burgonyát felkarikázzuk.
A mozzarellát felszeleteljük, a húst beborítjuk vele, megszórjuk bazsalikommal, összecsavarjuk és a burgonya meg paprikadarabokkal felváltva nyársakra fűzzük. Az így elkészített nyársakat sütőtálba tesszük, leöntjük a páclével, és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
Végül leitatjuk a páclevet, majd a kemencében gyakran forgatva (páclével locsolgatva) megsütjük. Amikor elkészült sóval és borssal fűszerezzük, akár salátával is kínálhatjuk.