Lugossy György
Fazekas főzőedények

Fazekas főzőedények

Fazekas főzőedények

 

 

A fazekas főzőedények már ősidők jó szolgálatot tesznek az emberek háztartásaiban, azok időtállósága, a szabad tűzön, kemencékben való jól felhasználhatóságuk miatt.

A fazekas főzőedényekben ráadásul az ízek is egészen másmilyenek lesznek. Az ízek egy ilyen edényben, akár süssünk, akár főzzünk bennük sokkal jobban összeérnek. Sokkal gazdagabb ízvilág jelenik meg a tányérunkon, az alapanyagok egészen más karakterüket mutatják meg egy kemencés, vagy fazekas főzőedény esetében.

 

 Válasszon igazi fazekas főzőedényt!

A valódi fazekas által készített edények, amelyek követik a hagyományos eljárásokat, össze sem hasonlíthatók a bolti kereskedelemben kapható nagyüzemi termékekkel.

Az igazi fazekas edények valóban magukon viselik az alkotójuk keze nyomát. Az alkalmazott technológia, az edény alapanyag bármilyen kis módosulása esetén is azonnal változik. A fazekas mester mindig arra törekszik, hogy a legtöbbet hozza ki az adott alapanyagból. Az adott alapanyag és főzéshez eltervezett funkciók együttese foglya meghatározni a végső termék tulajdonságait.

S míg egy fazekas mesternél minden egyes edény egészen más, akkor is egyben biztosak lehetünk. Biztosak lehetünk a rendkívül magas minőségben. Ilyen magas minőségi elvárásaink ugyanis, csakis a kézműves termékeknél érhetőek el.

Lugossy György kemence építő és fazekas mester a több évszázados debreceni fazekasság mára már kihaló félben lévő hagyományainak egyik folytatója. A debreceni fazekasság tradíciói évszázadokon keresztül ismertek voltak az országban.

A ma élő fazekasmester által készített edényeknél sincs ez másképpen.

Próbálja, hát ki a fazekas főzőedényeket!

Garantáljuk, ha ezeket kezdi el használni, idővel minden ipari háztartási eszközét, lecseréli ezekre.

Főzőedények, sütőkbe, gáztűzhelyre és kemencébe. A különböző űrtartalmú és funkciójú főző-sütő edényeink mindenféle fogás elkészítésére alkalmasak.

A honlapunkon ráadásul rengeteg kemencés receptet talál, amiket mind elkészítheti, a főzőedényekben, akár konyhai körülmények között is. Sokaknál pontosan a fazekas főzőedények megvásárlásával és az azokban készült ételek kipróbálásával kezdődik el az első lépés a kemence építés felé.

Reméljük Önnél is pontosan így lesz és előbb-utóbb egy kemencét is építhetünk a családjának!