Oregánós rakott hal paradicsommal
Oregánós rakott hal paradicsommal

Oregánós rakott hal paradicsommal

Hozzávalók:

  • 40 dkg tőkehalfilé
  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 40 dkg paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • ízlés szerint oregánó, őrölt fekete bors, só

 

Cseréptálunkat kikenjük egy kevés olajjal, majd meghintjük zsemlemorzsával. A többi olajat finomra vágott petrezselyemmel és zúzott fokhagymával elkeverjük. A cseréptálba először egy réteg karikára vágott burgonyát terítünk, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük és egy kevés fűszeres olajjal locsoljuk meg.

A következő rétegben halszeleteket, majd paradicsomkarikákat teszünk rá, ismét fűszerezzünk. A folyamatot megismételjük, végül az egészet burgonyaszeletekkel borítjuk be. A tejfölt reszelt sajttal, tojással, sóval simára keverjük és a rakott hal tetejére simítjuk. Közepesen forró sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.