Balatoni öreg halász cseréptálja
Balatoni öreg halász cseréptálja

Balatoni öreg halász cseréptálja

Hozzávalók:

  • 10 dkg házi füstölt sonka
  • 40 dkg harcsaszelet
  • 40 dkg pontyszelet
  • 40 dkg süllőszelet
  • 2 kg krumpli
  • 5 l tejföl
  • 4 db paradicsom
  • 4 db zöldpaprika
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só, borsikafű, zsályalevél, fűszerpaprika

 

A karikára vágott krumplit rakjuk a cseréptálba, sózzuk meg enyhén, helyezzük rá az előzőleg legalább 1 órát állt megfűszerezett sózott halszeleteket. Majd a karikára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, újhagymát és a sonkaszeleteket. Borítsuk be tejföllel. Pirospaprikával és petrezselyemmel szórjuk meg, közepesen meleg sütőben süssük készre.

A főzés közben és evés után a szomjunkat oltsuk Tihanyi kékfrankos rozéval!