Hozzávalók:
- 10 dkg házi füstölt sonka
- 40 dkg harcsaszelet
- 40 dkg pontyszelet
- 40 dkg süllőszelet
- 2 kg krumpli
- 5 l tejföl
- 4 db paradicsom
- 4 db zöldpaprika
- 1 csomag újhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- ízlés szerint só, borsikafű, zsályalevél, fűszerpaprika
A karikára vágott krumplit rakjuk a cseréptálba, sózzuk meg enyhén, helyezzük rá az előzőleg legalább 1 órát állt megfűszerezett sózott halszeleteket. Majd a karikára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, újhagymát és a sonkaszeleteket. Borítsuk be tejföllel. Pirospaprikával és petrezselyemmel szórjuk meg, közepesen meleg sütőben süssük készre.
A főzés közben és evés után a szomjunkat oltsuk Tihanyi kékfrankos rozéval!