Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta

Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg zsír, vagy olaj
  • 20 dkg kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl 20 %-os tejföl
  • Ízlés szerint paprika, só, bors

 

A savanyú káposztát zsíron, vagy olajon puhára pároljuk. A sertés lapockát megdaráljuk, kevés hagymás paprikás olajban megpároljuk és hozzákeverjük a 15 dkg párolt rizst. A káposztát a húst és a rizst rétegezve tejföllel meglocsolva összerakjuk.

A rétegek közzé 20 dkg karikázott füstölt kolbászt teszünk. A tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá, ráfektetjük a felszeletelt füstölt szalonnát és a maradék tejföllel meglocsoljuk.

Körülbelül 30 percig forró sütőben, kerámia főzőedényben sütjük.