Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 50 dkg sertéslapocka
- 15 dkg rizs
- 10 dkg zsír, vagy olaj
- 20 dkg kolbász
- 15 dkg füstölt szalonna
- 4 dl 20 %-os tejföl
- Ízlés szerint paprika, só, bors
A savanyú káposztát zsíron, vagy olajon puhára pároljuk. A sertés lapockát megdaráljuk, kevés hagymás paprikás olajban megpároljuk és hozzákeverjük a 15 dkg párolt rizst. A káposztát a húst és a rizst rétegezve tejföllel meglocsolva összerakjuk.
A rétegek közzé 20 dkg karikázott füstölt kolbászt teszünk. A tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá, ráfektetjük a felszeletelt füstölt szalonnát és a maradék tejföllel meglocsoljuk.
Körülbelül 30 percig forró sütőben, kerámia főzőedényben sütjük.