Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg Gersli (hántolt gyöngyárpa)
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg sertésoldalas
- ízlés szerint paprika, só, bors, csombor
A 20 dkg füstölt szalonnát szeletelve az edény aljára tesszük, rátesszük a savanyú káposztát, a gerezdekre vágott fokhagymát és az apróra szeletelve hagymát. Majd rátesszük az előzőleg sóval, borssal fűszerezett oldalast és az előzőleg beáztatott gerslit (nagyjából 1 órán át áztatjuk), végül a savanyú káposztával letakarjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje az ételt. A csombort szórjuk bele a már párolódó ételbe.
Kerámia főzőedényben 50 percig főzzük-sütjük, sütőben vagy kemencében.