Káposztás csülök
Káposztás csülök

Káposztás csülök

Az edény alját kibéleljük vékonyra szeletelt Kolozsvári szalonnával.

Üvegesre dinsztelt hagymával, fokhagymával, köménymaggal és fűszerpaprikával párolt káposztát (lehet édes, vagy savanyú) rétegezzük a lángolt füstölt kolbásszal. Ezután ezekbe a rétegekbe ágyazzuk a főtt (füstölt, vagy fűszerezett) csülköt. Ráöntünk kb. 2 dl tejfölt.

A tetejére rakunk 2 szelet Kolozsvári szalonnát, majd a maradék káposztával letakarjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje az ételt. Lefedve körülbelül 1 órán át sütjük, kerámia edényben a sütőben. Amikor kész, a fedőt levéve körülbelül 2 dl tejfölt öntünk a tetejére, hogy ellepje és megszórjuk finomra vágott friss kaporral.