Hozzávalók:
- 40 dkg tőkehalfilé
 - 1 kg héjában főtt burgonya
 - 40 dkg paradicsom
 - 3-4 gerezd fokhagyma
 - 1 csokor petrezselyemzöld
 - 5 dkg füstölt sajt
 - 2 dl tejföl
 - 2 tojás
 - zsemlemorzsa
 - 1 dl olaj
 - ízlés szerint oregánó, őrölt fekete bors, só
 
Cseréptálunkat kikenjük egy kevés olajjal, majd meghintjük zsemlemorzsával. A többi olajat finomra vágott petrezselyemmel és zúzott fokhagymával elkeverjük. A cseréptálba először egy réteg karikára vágott burgonyát terítünk, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük és egy kevés fűszeres olajjal locsoljuk meg.
A következő rétegben halszeleteket, majd paradicsomkarikákat teszünk rá, ismét fűszerezzünk. A folyamatot megismételjük, végül az egészet burgonyaszeletekkel borítjuk be. A tejfölt reszelt sajttal, tojással, sóval simára keverjük és a rakott hal tetejére simítjuk. Közepesen forró sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
