Hozzávalók:
- 2 db sertéscsülök, 8 dkg zsír
- 1 kg burgonya, 10 dkg zöldpaprika, 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa, 20 dkg vöröshagyma
- 1 kávéskanál törött bors, só
A csülökhús bőrét egy-két centi távolságra bevagdossuk, majd megsózzuk. Tepsibe rakjuk, kevés forró zsírral leöntjük és a kemencébe tesszük. Amikor a hús felülete színt kapott, kevés vizet öntünk alá és a továbbiakban letakarva sütjük, hogy egyenletesen párolódhasson.
Közben cikkekre vágjuk a megtisztított burgonyát, szeletekre a húsos zöldpaprikát, majd egyforma nagyságú hasábokra a sárgarépát és a fehérrépát. Amikor a csülök már majdnem puhára párolódott, mellé tesszük a negyedre vágott vöröshagymát, s meghintjük törött borssal. Ezután fedő nélkül sütjük tovább, amíg az összes hozzávaló együtt megpuhul.