Tepsis csülök

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg főtt füstölt csülök, vagy sonka felszeletelve
  • 1,5-2 kg héjában főtt krumpli szintén felszeletelve
  • 4 dl tejföl, 1 fej fokhagyma, 2 db tojás, só
  • bors, pár szelet bacon vagy kolozsvári szalonna
  • a tálaláshoz lila hagyma

 

Egy tepsit kikenünk, majd egy réteg főtt burgonyát leterítünk az edény aljára és rárakunk egy réteg szeletel csülköt. A tejfölbe belenyomjuk a fej fokhagymát, beleütjük a 2 tojást, pici sót és ízlés szerint borsot szórunk bele, ezt jól összekeverjük. Ezzel az öntettel leöntjük a csülköt, majd ismét egy réteg burgonyát helyezünk rá.

A hozzávalók mennyiségétől függ, hogy hány réteg lesz. Vigyázzunk, mert, ha túl sok, akkor nehezebben tud átsülni. A rakosgatást burgonyával fejezzük be, melyet leöntünk ismét tejföllel, de kicsit vékonyabban, hogy a krumpli szépen megpirulhasson.

A tetejére vékonyra szeletelt szalonnát teszünk, jól átsütjük körülbelül 1 óra alatt kemencében, hogy ropogós legyen, majd a tetejét szeletelt lila hagymával borítjuk és így tálaljuk.

Kommentelj Te is