Csomboros gersli, sertés oldalassal

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg Gersli (hántolt gyöngyárpa)
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg sertésoldalas
  • ízlés szerint paprika, só, bors, csombor

 

A 20 dkg füstölt szalonnát szeletelve az edény aljára tesszük, rátesszük a savanyú káposztát, a gerezdekre vágott fokhagymát és az apróra szeletelve hagymát. Majd rátesszük az előzőleg sóval, borssal fűszerezett oldalast és az előzőleg beáztatott gerslit (nagyjából 1 órán át áztatjuk), végül a savanyú káposztával letakarjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje az ételt. A csombort szórjuk bele a már párolódó ételbe.

Kerámia főzőedényben 50 percig főzzük-sütjük, sütőben vagy kemencében.

,,,,

Kommentelj Te is